OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Maut-subsidie voor Duitse transportbedrijven

Bron: OTM - Chris Temmerman - 22/04/13

Sinds 2009 hebben Duitse wegvervoerders ter compensatie voor de in hun land te betalen 'Maut' een bedrag van één miljard euro aan subsidies ontvangen.

De Duitse verkeersminister, Peter Ramsauer, stelt zelf dat deze maatregel het Duitse wegvervoer "enorm gesterkt" heeft. Dit kan ook anders geformuleerd worden: de door Duitse transportbedrijven betaalde Maut vloeit terug naar de Duitse transportbedrijven; buitenlandse transportbedrijven subsidiëren mee hun Duitse concurrenten.

Het lijkt op concurrentievervalsing maar de huidige methode wordt, of men daar nu blij mee is of niet, toegestaan door Europa. In eerste instantie zouden de Duitse vervoerders minder Maut moeten betalen maar vanwege discriminatoire overwegingen stond de EU dat niet toe.

Van de één miljard werd 780 miljoen euro verstrekt in de vorm van subsidies ter vergroting van de verkeersveiligheid en voor milieumaatregelen. Zo konden vervoerders met subsidie camera's installeren om het achteruitrijden veiliger te maken, systemen aanschaffen voor terugdringing van het aantal stofdeeltjes in uitlaatgas en voorzieningen kopen voor betere ladingzekering.

De rest van het miljard werd uitgekeerd als subsidie voor her- en bijscholing van chauffeurs, bijvoorbeeld om zuiniger rijden te bevorderen of om chauffeurs beter inzicht te geven in de rij- en rusttijdbepalingen.

In de eerste elf weken van dit jaar werd aan dergelijke subsidies al voor meer dan 62 miljoen euro uitgekeerd door het Bundesamt für Güterverkehr, dat met de uitvoering van de regelingen is belast.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1