OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Oostenrijk heeft de grensoverschrijdende inzet van LZV's afgewezen

Bron: EVO - 13/05/2013

Een EU-commissie van het Oostenrijkse parlement heeft de grensoverschrijdende inzet van *LZV's unaniem de prullenbak in gestemd.
Het Oostenrijkse wegennet zou de LZV's simpelweg niet aankunnen, zo vat de commissie-voorman Edgar Mayer het samen.

Bevreesd
Maar of deze afwijzing genoeg is om de LZV's buiten de Oostenrijkse grenzen te houden, wordt in het Alpenland betwijfeld en bevreesd. Het is aan de individuele EU-landen zelf om LZV's binnen hun landsgrenzen toe te staan en de grens te laten passeren vanuit een buurland. Toch is men bang dat er een EU-brede oplossing komt aangezien de vrije doorgang van personen, diensten en goederen door de EU een nogal heilig principe is.

Zou Oostenrijk toch door de knieën moeten voor een dergelijk scenario, dan zou dat tegen het Oostenrijkse verkeersbeleid werken om goederen juist per spoor te vervoeren.

Fictie

Beide gedachtes lijken echter fictie en meer gebaseerd op angst voor vrachtwagens in zijn algemeen dan op feitenkennis. Bij de EU in Brussel leeft weinig enthousiasme voor de LZV, maar moet men deze wel op nationaal niveau gedogen vanwege de Scandinavische landen, en sinds een aantal jaren ook de succesvolle inzet in Nederland. De EU heeft duidelijk gesteld dat landen onderling overeen kunnen komen grensoverschrijdend LZV-vervoer toe te staan. Geen enkel land kan hier echter toe gedwongen worden.

Bovendien klopt het argument niet dat de LZV goederen van het spoor weg zou houden. Dat is inmiddels bewezen in Nederland, maar ook in Zweden en Denemarken. Ook Brits onderzoek toont aan dat LZV's geen vracht van het spoor afsnoepen.

Wel zorgt de inzet van LZV's voor een acute daling van de CO2-uitstoot door het wegtransport en kan de sector efficiënter werken. Bovendien wordt de filedruk iets minder. Allemaal zaken die voor de Oostenrijkers best interessant kunnen zijn.

*Een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV), ook wel Ecocombi, is een vrachtwagen die meer vracht kan en mag vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl een gewone vrachtwagen maximaal 18,75 lang is en (in Nederland) maximaal 50 ton zwaar mag zijn. Omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt, wordt bij het transporteren van goederen per LZV 4 tot 30% brandstof bespaard.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1