OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verdere liberalisering wegvervoer

Bron: OTM – Chris Temmerman – 24/05/13

Als verladersorganisatie volgt O.T.M. de evolutie in het dossier van de liberalisaring van het goederenvervoer op de voet.

Dit onderwerp kwam de voorbije weken in de actualiteit dooor de actie van European Transport Workers' Federation (ETF), die pamfletten uitdeelde om haar standpunt dienaangaande bekend te maken. Als verladersorganisatie waren we in elk geval verheugd dat dit op dergelijke ordentelijke wijze gebeurde, en niet door het blokkeren van wegen en gijzelen van goederen.

De transportbonden protesteren – met recht – tegen de oneerlijke prijsconcurrentie, veroorzaakt door de verschillen in sociale arbeidsvoorwaarden voor chauffeurs van vreemde origine. Hiermede wordt meteen de grond van het probleem blootgelegd: Europa wil enerzijds het vrij verkeer van goederen veralgemenen, maar doet niets – of veel te weinig – om de sociale ongelijkheid aan te pakken. Een juiste aanpak vanwege Europa zou zijn: eerst de sociale ongelijkheid wegwerken en dan liberaliseren.

Dat het protest op 14 mei werd gevoerd is symbolisch, want de huidige cabotageregels waren op die datum precies drie jaar tevoren ingevoerd. Die schrijven voor dat een in het buitenland gevestigde transporteur niet meer dan drie binnenlandse ritten binnen zeven dagen mag uitvoeren volgend op een internationaal transport. Het afschaffen van deze regels zou de deur openzetten voor nog meer instroom van lager betaalde chauffeurs van vreemde origine.

Ondertussen bleek het niet zo een vaart te lopen, want Eurocommissaris Kallas besloot wijselijk voorlopig af te zien van verdere liberalisering.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1