OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Correcties op ADR-2013

Bron: Wijzigingen aan het verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR). Bericht B.S. 5 juni 2013, p. 35731

De federale overheid heeft een 100-tal correcties gepubliceerd bij de Nederlandstalige tekst van het ‘Europees verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR)’. Meer bepaald bij de versie die op 1 januari 2013 van kracht werd (ADR-2013). Meestal gaat het om kleine foutjes, die uit de originele Franse en Engelse versies werden overgenomen.

Het ADR is een verdrag van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (Unece). Het verdrag regelt de indeling van gevaarlijke goederen, de vervoersvoorwaarden, de verpakking, de opleiding van de chauffeurs, enzovoort. Unece werkt de tekst om de 2 jaar bij. Op 19 december 2012 verscheen een Nederlandse vertaling van het ADR in het Belgisch Staatsblad. Die versie trad op 1 januari 2013 in werking. Maar tot 1 juli 2013 mogen de versies van 2011 en van 2013 nog door elkaar gebruikt worden. De Nederlandstalige versie van het ADR-2013 telt 1.090 bladzijden. Logisch dat er dan al een foutje in de tekst staat …

Momenteel hebben 48 landen het ADR geratificeerd. De laatst bijgekomen partner was het eiland Malta, dat het verdrag in 2007 bekrachtigde. De Europese Unie heeft het ADR-verdrag ook van toepassing gemaakt op het vervoer van gevaarlijke goederen binnen de EU-lidstaten. Dus ook binnen België. Er zijn echter enkele uitzonderingen, onder meer voor het vervoer in uitzonderlijke omstandigheden en voor lokaal vervoer.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1