OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

EMS Forum heeft nog werk voor de boeg

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 27/09/13

De uitkomst van de hearing, georganiseerd door het Transportcomité van het Europese Parlement (zie de nieuwsbrief van vorige week) heeft helaas niet kunnen leiden tot veel handgeklap bij de leden van het ‘European Modular System’ Forum.

OTM is een lid van dit Forum omdat we van mening zijn dat alle modaliteiten in de toekomst noodzakelijk zijn om de verwachte volumes te kunnen transporteren en dat  ecocombi’s in het wegvervoer een positieve rol kunnen vervullen.

De naam EMS komt voort uit een gedegen praktijk in Scandinavié, waar de ecocombi’s in koppelsystemen worden ingezet op de lange en korte afstand, waarbij met de kortste vervoerseenheid tot in de steden gedistribueerd kan worden. Koppelen kan met de eigen getrokken eenheden (modules) maar ook kan er uitgeruild worden met anderen. Brandstofverbruik en dus CO2-uitstoot verbeteren en ook het chauffeursprobleem kan deels worden opgelost omdat 2 ecocombi’s de plaats van 3 conventionele voertuigen innemen.

OTM heeft het er moeilijk mee dat in het Europese Parlement bepaalde fracties hoegenaamd doof zijn voor economische argumenten en uitsluitend focussen op, onder andere, veiligheid of de angst voor volumeverlies op het spoor. Waar de EU ooit begon als EEG (Europese Economische Gemeenschap) met als hoofddoel het economische welzijn voor de Gemeenschap als geheel en voor alle lidstaten afzonderlijk te bevorderen, lijkt het er op dat dit doel bij een aantal parlementariërs volledig vergeten is. Eens te meer vreemd omdat ecocombi’s al werkzaam zijn in het intermodale verkeer. Er zijn ecocombi voorbeelden van weg-spoor en weg-water waar de wisselbakken even gemakkelijk omgezet worden als van gewone trailers, met dien verstande dat er een eenheid meer mee kan.

Het Forum zal dus de economische realiteit, de intermodale functie en andere relevante aspecten, die uit empirisch onderzoek door lidstaten waar de ecocombi’s al worden gebruikt, naar voren kwamen, op tafel moeten leggen om zodoende Euro-parlementariërs die nog niet overtuigd zijn, over de streep te trekken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1