OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

ESC stuurde amendementen naar het Europese Parlement

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 6/12/13

logo nieuw escOp dit moment is er een heftige strijd in het Europese Parlement over de revisie van de Richtlijn 96/53 over maten en gewichten van vrachtwagens. Met name het feit dat er geen algemene grensoverschrijdende mogelijkheid voor landen, die dezelfde uitzonderingen toestaan, in is opgenomen beroert de gemoederen. ESC (European Shippers' Council) met een aantal geestverwanten heeft voorstel amendementen naar de parlementsleden gestuurd.


De logica is soms ver te zoeken bij de gekozen afgevaardigden. Commissaris Kallas wil toestaan dat met de Ecocombi (EMS), de oude richtlijn naar zijn mening interpreterend, 1 grens overschreden mag worden maar een deel van het parlement wil daar niet aan. Dan is ook belangrijk dat een aantal, aan elkaar grenzende landen 44 ton totaalgewicht toestaan maar van Europa mogen ze de grens niet over. Dat betekent bijvoorbeeld dat een voertuig van 44 ton in België mag rijden, ook in Frankrijk én in Italië maar een trip van België naar Italië mag niet.

ESC, onder auspiciën van OTM en EVO hebben samen met CLECAT, CEFIC en CEPI een tweetal voorstel amendementen, naar wij hopen ter overname, naar de parlementsleden van de commissie Transport gestuurd. Deze behelzen dat grensoverschrijdende transporten tussen één of meer aaneengesloten landen die gemeenschappelijke uitzonderingen op de Richtlijn maten en gewichten toestaan, mogelijk moet maken. Politieke agenda's moeten naar de mening van OTM worden weggeborgen en de economische factor zal heel zwaar moeten wegen. Eind deze maand wordt over alle ingekomen amendementen gestemd.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1