OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wegenvignet in Duitsland voor personenwagens

StaatsgrenzeBron: OTM - Willem Buitenkamp - 6/12/13

De toekomstige regeringspartners in Duitsland, CDU en SPD hebben een overeenstemming bereikt om een wegenvignet in te voeren voor buitenlandse auto's. Uiteraard zullen ook de kleinere bestelwagens daaronder vallen en na de wegenuitbreiding van de Maut voor vrachtauto's, zal al het overige op vier wielen een wegenbelasting moeten betalen. Het systeem zal echter alleen voor buitenlanders gelden.

Europa was altijd tegen het feit dat inwoners van een land een compensatie kregen wanneer er een kilometerheffing of iets soortgelijks werd ingevoerd en dat op grond van het EU-gelijkheidsbeginsel. De geluiden zijn nu dat Kallas gezegd zou hebben dat het Duitse systeem waarbij de eigen bewoners via een nog niet bekend systeem verschoond zouden blijven van de betaling, zou kunnen. Dat zou een deur open kunnen zetten voor België dat ook nog worstelt met de aankomende kilometerheffing in 2016 maar een vignet voor personenwagens voor zich uit heeft geschoven.

Er zijn echter een aantal elementen die nog onzeker zijn en door de Duitse overheid moeten worden opgelost. Ten eerste het feit dat men dus uitsluitend buitenlanders wil laten betalen. Dan moet het systeem een winst opleveren, m.a.w. de kosten mogen absoluut niet hoger zijn dan de inkomsten. Vervolgens zal de EU toch echt goedkeuring moeten geven en ten laatste en ondanks het feit dat er gesproken wordt over een invoering in het begin van volgend jaar, zeggen welingelichte kringen dat een ingangsdatum niet in de overeenkomst tussen de partijen zal worden vermeld.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1