OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Wel of geen grensoverschrijdend verkeer met grotere voertuigen?

OTM - Willem Buitenkamp - 07/02/14 richtlijn96-53eg

Deze en volgende week is min of meer cruciaal voor een deel van de herziening van de Europese Richtlijn over maten en gewichten. Het gaat dan over het grensoverschrijdend vervoer met ecocombi's (EMS- European Modular System) en 44 tons voertuigen. Er was en is zeer intensief overleg tussen de belanghebbende industrie en Europarlementariërs.

OTM/ESC en de verladende industrie, samen met vervoersorganisaties, expediteurs en andere logistieke belanghebbenden proberen een anomalie weg te werken. Landen die aan elkaar grenzen en bepaalde grotere en/of zwaardere types voertuig toelaten, bijvoorbeeld die van 44 ton, mogen de grens niet openstellen voor een vrachtwagen die van het ene naar het andere toelatende land wil rijden.

In het Europese parlement zijn het met name de socialisten en de groenen die dit volledig blokkeren. Het herzieningsvoorstel van de Europese Commissie gaat helaas ook niet ver genoeg dus werk aan de winkel voor de logistiek in handel en industrie. Ook de parlementsleden zaten niet stil. Maar liefst 365 amendementen werden ingediend op het Commissie-voorstel. Afgelopen woensdag was er een vergadering tussen de rapporteur (die tegen grensoverschrijdend is) en de schaduwrapporteurs (met voorstanders in hun midden) en er werd gezocht naar compromissen. Resultaten worden nog onder de tafel gehouden.

11 februari is er dan een stemming door de leden van het Transportcomité en op 13 maart zal het Parlement plenair over de herziening van Richtlijn 96/53 stemmen. Er wordt gefluisterd dat het heikele punt van grensoverschrijding over de Europese verkiezingen wordt heengetild en aan een volgende Commissie wordt overgelaten. Europarlementariërs zijn op herverkiezingstoer en stemmen liever niet meer controversieel.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1