OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Stadsdistributie in Parijs en hoe gaat het hier in Vlaanderen?

Bron· OTM – 21/03/14 – Chantal Smet pariscitydelivery

Ongeveer tweeëndertig miljoen ton aan goederen moeten jaarlijks de stad Parijs bevoorraden, waarvan negentig procent via de weg. De gemeente Parijs streeft ernaar hiervoor pragmatische oplossingen te vinden. Overleg is gaande met de spoor- en de binnenvaartsector. De Seine wint aan populariteit voor de Parijse stadsdistributie. Ook verschijnen steeds meer vrachtfietsen in het stadsverkeer.

Een belangrijke schakel in de keten naar de laatste kilometer zijn ook zogenaamde 'Espaces Logistiques Urbains', ELU, oftewel stedelijke logistieke distributiecentra. Steeds meer van deze plekken verschijnen in Parijs, of beter gezegd onder Parijs want meestal bevinden ze zich in ondergrondse parkeergarages. Na een publieke aanbesteding verhuurt de gemeente Parijs delen van een gemeentelijke parkeergarage tegen een zachte huur. De huurder verplicht zich om uitsluitend schone voertuigen in te zetten (elektrisch, op gas of elektrisch geassisteerde vrachtfietsen).

Stille en duurzame stadsdistributie in Vlaanderen via de PIEK-projecten

De Start van PIEK 2 was op 14 januari 2013. 53 steden en gemeenten in Vlaanderen namen deel aan een vernieuwend project van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits rond stedelijke distributie. Enerzijds gaat het om het stil en duurzaam laden en lossen van goederen in steden en gemeenten tijdens de vroege ochtend en de late avond, dus buiten de piek. Anderzijds is er aandacht voor een betere samenwerking en dialoog over de globale problematiek rond goederenvervoer in steden en gemeenten.
Via het PIEK 2-vervolgproject wordt de aanpak van het PIEK-proefproject verruimd. Er worden meer bedrijven uit de distributie- en transportsector bij het project betrokken. Bovendien wordt de kans geboden om meer steden en gemeenten aan het project te laten deelnemen.
Het PIEK-proefproject toonde aan dat leveren buiten de venstertijden, mits er gebruik wordt gemaakt van stil materiaal, kan bijdragen tot een verduurzaming (sociale, economische en ecologische voordelen) van de belevering van warenhuizen en winkels.
Andere mogelijkheden voor optimalisering van de fijnmazige distributie zijn de bundeling van goederenstromen, consolidatiecentra, het gebruik van rivieren en kanalen voor de stedelijke bevoorrading, of de uitbreiding van fietskoeriersystemen.
Kortom nog een hele weg te gaan naar een stillere leveringen in de dagrand.

Wenst u nog meer info dan dat kan via http://www.flanderslogistics.be/piek2/piek2-flyer.pdf

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1