OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Vrij vervoer van goederen in Europa met zware vrachtauto's ver weg

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 21/03/14EU-vergadering

Het bijzonder graag gewenste scenario voor verladers en dienstverleners die graag met Ecocombi's of met 44-tons combinaties grensoverschrijdend vervoer wilden plegen is door het Europese parlement de grond in geboord. Het wordt tijd om stemadviezen te gaan geven, de Europese verkiezingen komen er aan, om dié partijen die het wegvervoer verdoemen dan toch maar naar de achtergrond te verwijzen.

Het is al vele keren gezegd: voor een beter economisch welbevinden van onze verladerssector met daarbij een beter milieu, is het alleen maar verstandig om de Richtlijn 96/53 over maten en gewichten zodanig te veranderen dat, tussen landen die de eerder genoemde voertuigen toestaan, die ene centimeter grens overschreden mag worden. Nu mag dat maar tot 40 ton MTM (maximaal toegelaten massa). Het neemt niet weg dat OTM en eigenlijk alle verladers in Europa -en meerdere keren uitgesproken- de andere modaliteiten ook genegen zijn. We hebben ze allemaal nodig om de toekomstige volumes op een verstandige manier te laten vervoeren.

De kans om dit te bewerkstelligen had de Transportcommissie van het Europese Parlement tijdens de stemming afgelopen dinsdag over de herziening van deze maten- en gewichtenrichtlijn. De, niet altijd vriendelijke, discussie spitste zich in feite toe op grensoverschrijdingen met Ecocombi's en het leek er even op dat de tegenstanders de herziene richtlijn, die ook andere elementen bevat, geheel wilden wegstemmen. Om een compromis te bereiken is dan dat deel volledig uit het voorstel gehaald en kreeg de (nieuwe) Europese Commissie de opdracht om tegen 2016 een impactstudie over Ecocombi's (EMS – European Modular System) uit te brengen. Over het 44-tons verhaal werd helemaal niet meer gesproken.

Op 13 april zal het voltallige Parlement hierover stemmen en daarna zal er nog overeenstemming met de Raad van Transportministers bereikt moeten worden. Er is dus nog werk aan de winkel.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1