OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Stadsdistributie wint aan belangstelling

verzoenenBron: OTM - Willem Buitenkamp - 11/04/14

Al geruime tijd zijn steden individueel bezig met stadsdistributie of beter gezegd stadstransport omdat het in vele gevallen niet alleen om goederenvervoer gaat maar ook over de mobiliteit van personen. Ieder z'n eigen strategieën en maatregelen leidde niet tot helderheid voor de transporteurs die onze goederen afleveren.

Daar komt nog bij dat, op welk niveau dan ook, meerdere departementen betrokken zijn die niet allemaal goed communiceren waardoor een verzuiling in de voorschriften kan ontstaan die averechts op een goed stadsdistributieplan werken. De kunst is dus om én mobiliteit én infrastructuur en milieu én economie én stadsontwikkeling met elkaar te verzoenen.

De EU gaat met een globale aanbeveling komen in een poging wat eenheid in de verschillende regelgevingen te verkrijgen, steden gaan met elkaar samenwerken met hetzelfde doel. Verschillende instanties organiseren voor een breed publiek workshops en seminars over de steeds belangrijker wordende vraag hoe het transport in de steden op de meest effectieve en milieuschone manier te laten verlopen.

In 2010 woonde 50% van de wereldbevolking in stedelijke agglomeraties. In 2050 zal dat 70% zijn en de vraag of de mobiliteit gestructureerd en optimaal georganiseerd moet worden stelt zich dus niet meer; haast is geboden willen wij als verladers onze goederen nog tegen een aanvaardbare prijs bij de stadsklant krijgen.
OTM woonde zo verleden week een Europese Urban Transport Workshop bij, georganiseerd door de VUB en ENLOCC. Ook samen met het European Shippers' Council proberen we op de hoogte te blijven om op de juiste momenten onze leden in te lichten over belangrijke ontwikkelingen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1