OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Europa geeft veel geld voor transportinfrastructuur. Komen er projecten?

ConnectingEuropeFacilityBron: OTM - Willem Buitenkamp - 19/09/14

Verleden week maakte de Europese Commissie bekend dat een substantieel deel van de subsidiegelden voor de TEN-T corridors, die -ruim gedefinieerd- voor vervoer zijn bestemd, kunnen worden toegekend aan transportinfrastructuur. Afhankelijk van een aantal parameters kunnen die subsidies nogal variëren. Lidstaten zullen nog steeds zelf een ruime portie geld op tafel moeten leggen.

Europa heeft in TEN-T (Trans Europese Netwerken-Transport) verband zelf ook nog een plannenlijst waar zo'n 100 projecten op staan. Op een enkel wegtransportproject na heeft de grote meerderheid op deze lijst betrekking op spoor- en binnenvaartvervoer. Ook daar staan vele infrastructurele werken op maar men heeft dus nu een open inschrijving voor de lidstaten toegelaten.

De gelden worden verstrekt via Connecting Facility Europe (CEF), een vehikel die enige tijd geleden het licht zag toen er vele miljarden op het TEN-T project werden gekort. In deze pot werd 26 miljard Euro gestopt die als 'aanmoedigings' subsidie zou moeten dienen want in feite wordt, in dit verband, niets voor 100% door de EU gefinancierd.

De grote vraag is nu of er projecten worden ingediend. De lidstaten hebben geen geld en er moet wel eigen geld op de plank komen alvorens subsidie kan worden verstrekt. Euro-bonds zijn er nog niet en de lidstaten zouden voor projecten dus externe financiering moeten binnenhalen. Dat is echter een marktverhaal en daar hangt winst aan vast. Niet elk infrastructureel project leent zich gemakkelijk voor extern geld want de aflossing plus rente zal via tolgelden, kilometerheffingen, treinpadkosten, kadekosten en dergelijke moeten worden opgebracht. Afwachten wat er tot eind februari van het volgende jaar wordt ingebracht.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1