OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

De geest is uit de fles; eerste ecocombi rijdt in Vlaanderen

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 30/01/15 geestuitfles

Na bijna 10 jaar van voorbereidingen is het eindelijk zover! De eerste ecocombi rijdt op Vlaamse wegen. Een combinatie van 2 lange modules vormt het voertuig waarmee NinaTrans gaat rijden tussen Heverlee en de Antwerpse haven. Als verladers kunnen we alleen maar blij zijn dat de proefperiode uiteindelijk van start is gegaan. Een aantal opmerkingen is echter nog wel te plaatsen.

De communicatie tussen het Vlaamse ministerie van Mobiliteit met externe partijen is en was op z'n minst moeizaam te noemen. Het leek alsof het proefproject met de grootste geheimzinnigheid moest worden omgeven. Tussentijdse rapportage over de vorderingen, een lijst met aanvragers e.d. kwam er niet. Heel Vlaanderen wilde weten wie uiteindelijk positief door de (initiële) selecties waren gekomen maar ook daar radiostilte. De vraag rijst waarom dat allemaal zo moet.

Nog eens een keer goed kijken naar de criteria is volgens OTM een must. Wanneer er tenslotte zo'n 5 á 6 dossiers worden goedgekeurd kun je, zoals we al vaker stelden, vragen stellen over de representativiteit van de proef. Er zijn absoluut meer deelnemers nodig. Extra remtesten worden dan aangehaald als oorzaak van de vertraging. Alles goed en wel maar moest dat zóveel maanden duren?

Desalniettemin zijn we natuurlijk positief; de proef is gestart en we zijn benieuwd hoe die gaat verlopen. Ze duurt twee jaar met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar. Regelmatige tussentijdse evaluaties door een speciale commissie zijn door het ministerie gepland. Wie zitten er in die commissie en worden de voorlopige resultaten publiek gemaakt? Het zou getuigen van een moderne communicatie-opvatting om dit te mogen weten.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1