OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Rijden we in de toekomst op wegen van glas?

Bron: Metro - Tjerk de Vries - 2/02/15

...met onderliggende magnetische spoelen voor het onmiddellijk opladen van onze elektrische auto's en vrachtwagens?

De website Scientias.nl zette enkele noviteiten op een rijtje die de snelweg van de toekomst typeren. In de niet bevriezende weg wordt pekel verwerkt, iets wat nu nog gestrooid wordt. De antivriesbestandelen komen pas vrij zodra de temperatuur onder het vriespunt komt.
Nog een innovatieve oplossing is de zonneweg. Het bedrijf Solar Roadways wil wegen van glas aanleggen, inclusief zonnepanelen, LED's en microprocessoren. Glas is niet alleen te recyclen, maar is ook nog eens sterker dan staal. De glazen wegdelen slaan zonne-energie op. Deze energie kan gebruikt worden om de weg te verwarmen in de winter of om waarschuwingen op het wegdek te tonen, zoals 'pas op file!'.

Ook aan een oplossing voor het oplaadprobleem van elektrische auto's wordt gewerkt: een oplaadstrook waardoor auto's al rijdend worden opgeladen.
Het afgelopen jaar is het aantal elektrische auto's flink gestegen. Ondertussen rijden er meer dan vijfduizend volledig elektrische auto's en meer dan 33.000 plug-in hybride auto's op de Nederlandse snelwegen. Een groot nadeel is dat veel auto's een radius hebben van een paar honderd kilometer.
Wetenschappers van de TU Delft werken daarom aan een strook, waar auto's al rijdend worden opgeladen. Onder het asfalt liggen magnetische spoelen in de vorm van lange kabels, die een elektromagneetveld opwekken. Een transformator en een spoel in de auto pikken het magneetveld op en zetten dit om in elektriciteit. Deze technologie is vergelijkbaar met hoe elektrische tandenborstels worden opgeladen.

Een andere maatregel waaraan wordt gedacht is de interactieve lantaarnpaal. Sommige lantaarnpalen schijnen nu de hele nacht, terwijl er misschien maar een paar auto’s over de weg rijden. Dit is verspilde energie. De interactieve LED-lampen verlichten alleen het stuk waar iemand rijdt. Wanneer een automobilist arriveert, wordt het lampje steeds feller en feller. Is de auto gepasseerd, dan dimt het licht langzaam.

Rijden in de toekomst zal er dus toch wat anders uitzien, de fossiele brandstoffen zullen op den duur toch het onderspit delven.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1