OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Met ingang van oktober geldt de 'Maut' voor vrachtauto's van 7.5 ton en meer

Bron: NT - Folkert Nicolai – 31/03/15BGL logo

De Duitse wegvervoerorganisatie BGL voorziet dat de doorberekening van de kosten van vervuiling en geluidsoverslast in de toltarieven het vrachtverkeer 'miljarden' extra gaat kosten.
De BGL zegt dit in een reactie op de nu door de Bondsdag aangenomen uitbreiding van de kilometerheffing naar nog eens 1100 kilometer aan vierbaans Bundesstrassen per 1 juli dit jaar. Met ingang van oktober geldt de 'Maut' voor vrachtauto's van 7,5 ton en meer. De grens ligt nu nog bij 12 ton.

De regeringscoalitie van CDU/CSU en SPD wil in de toekomst de kosten van luchtvervuiling, geluidshinder en mogelijk ook files doorberekenen in de toltarieven. Op grond van een richtlijn van de Europese Unie uit 1999 kunnen deze 'externe kosten' meewegen in de te betalen tol.

Volgens de BGL worden nu al talrijke 'fictieve kosten' in de tol doorberekend. De organisatie voorziet dat de vrachtauto straks helemaal een melkkoe van de overheid wordt als alle externe kosten via de kilometerheffing moeten worden verrekend. 'Het gaat om een miljardenspel.'

De BGL wijst verder op wat de organisatie een inconsequentie in de nieuwe tariefstructuur noemt. De tarieven worden daarin ingedeeld in vier 'asklassen', namelijk voor voertuigen met twee, drie, vier en vijf assen. Merkwaardig genoeg, zegt de BGL, gaat een voertuig met vier assen straks per kilometer 1,8 cent minder betalen dan een voertuig met vijf assen.

Dit terwijl het vier-assige voertuig even zwaar beladen kan zijn als de vijf-asser. De asdruk van de vier-asser is dus hoger dan die van de vijf-asser, waardoor de vrachtauto met vier assen meer schade toebrengt aan het wegdek.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1