OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Heet van de naald!

kilometertarief WalloniOok Wallonië maakt tarieven voor kilometerheffing bekend, nu nog wachten op de tarieven van Brussel

Bron: OTM/EVO/ESC – Rink Jan Slotema

De Waalse regering heeft op 11 juni de tarieven voor de kilometerheffing voor vrachtauto's bekend gemaakt. Op dringend verzoek van de Belgische transportsector zijn de tarieven gelijk aan de Vlaamse tarieven die twee weken geleden bekend gemaakt zijn.
In Wallonië gaat de heffing gelden voor 2250 kilometer wegennet waar nu het eurovignet nodig is. Om sluipverkeer te ontmoedigen geldt de heffing ook voor 300 kilometer aan regionale wegen. Volgens het ministerie zijn 88 procent van de vrachtauto's op het Waalse wegennet afkomstig van buiten Wallonië en de helft daarvan komt uit het buitenland.
Deze tarieven moeten nog goedgekeurd worden in het Waalse parlement. De basisprijs is 11,3 cent per kilometer. Hiervan zijn alle bijgaande tarieven afgeleid.

OTM is nu nog in afwachting van de tarieven in Brussel. Eerder verschenen er berichten, dat Brussel de tarieven op de gemeentelijke wegen wilde verdubbelen en op sommige wegen zelfs drie keer zo hoog wilde maken om zo vrachtauto's te weren uit de binnenstad. Mocht Brussel dat inderdaad doen, dan zal OTM/EVO niet schromen om dit voor te leggen aan de Europese Commissie omdat dit lijkt op vrachtauto pesten en dat laten de Europese regels volgens OTM/EVO niet toe. Ook is nog niet duidelijk of en hoe de drie landsdelen de eigen Belgische vervoerders gaan compenseren. Zodra dit helder is zal OTM/EVO de vermeende concurrentievervalsing ten opzichte van Buitenlandse vervoerders ook voorleggen aan de Europese Commissie.

Ondertussen smeden onze Belgische transportorganisaties plannen om op 18 juni te gaan protesteren tegen de invoering van deze kilometerheffing.

 

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1