OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

POM Limburg lanceert proefproject voor delen vrachtwagenchauffeurs

limburgsterkmerkBron: DVO – 08/09/15

De logistieke sector is sterk onderhevig aan pieken waardoor sommige bedrijven gedurende bepaalde periodes op zoek zijn naar een groot aantal extra en tijdelijke werknemers. Om nog beter tegemoet te komen aan de behoeften van de Limburgse logistieke bedrijven, bieden de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg en het Logistiek Platform Limburg ondersteuning bij de oprichting van een pool voor logistieke medewerkers, die flexibel en op afroepbasis bij verschillende bedrijven kunnen worden ingezet.

In het kader van het LSM-project (Limburg Sterk Merk) “Ruimte & Werk 4 Logistics” liet POM Limburg een studie uitvoeren voor het oprichten en structureren van een pool van flexibele werknemers voor transport en logistiek in Limburg. KULeuven voerde deze studie uit en onderzocht de wenselijkheid en haalbaarheid van het uitwisselen van werknemers in de sector Transport en Logistiek.

Uit de studie blijkt dat de complementariteit van de flexibiliteitsbehoefte tussen de ondernemingen een sleutelrol speelt bij de oprichting van een werknemers-pool. Als alle bedrijven op hetzelfde moment nood hebben aan bijkomende arbeidskrachten, ondermijnt dit uiteraard de pool-werking omdat er geen rotatie mogelijk is tussen werkgevers.

Bij de uitwerking van de pool zal daarom rekening gehouden worden met de piekperiodes van de deelnemende bedrijven. Idealiter sluiten deze periodes naadloos op elkaar aan. Dat moet ook voor voldoende draagvlak zorgen onder werkgevers om te willen samen werken en te evolueren naar een gezamenlijke doelbepaling van de pool-werking.

Op basis van de resultaten van de studie is POM Limburg bezig met het concreet gestalte geven aan de pool-werking. In de eerste plaats gebeurt dit specifiek voor vrachtwagenchauffeurs. Een aantal Limburgse transportbedrijven gaf reeds herhaaldelijk te kennen het pool-concept effectief te willen implementeren.
OTM kan dit alleen maar aanmoedigen en we kijken uit naar een verderzetting van dit project in de andere provincies.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1