OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Mogelijke verruiming ecocombi's BENELUX

Bron: OTM - Godfried Smit - 20/11/15Beneluxunie

Het Benelux Comité van Ministers heeft op 16 november een Beschikking aangenomen inzake proeven met LZV’s. De bij de Benelux aangesloten landen (België, Luxemburg en Nederland) krijgen hiermee de mogelijkheid om tussen twee Benelux-landen een proef met grensoverschrijdend vervoer van LZV’s te starten. Daarmee wil men verder gaan dan de EU, daar is grensoverschrijding met LZV’s maar zeer beperkt mogelijk. In België bestaat overigens de bijzondere situatie dat de Gewesten zoals Wallonië en Vlaanderen de bevoegdheid hebben om een proef te starten en niet de federale (nationale) overheid.

Concreet is er over het starten van een proef nog niets afgesproken. De poging een grensoverschrijdende proef te starten tussen Vlaanderen en Nederland liep eerder op niets uit omdat geen enkele Nederlandse kandidaat aan de zware Vlaamse voorwaarden bleek te voldoen. Problemen waren vooral de ingediende trajecten die bijvoorbeeld over wegen gingen waar ook fietsers zijn toegelaten. In België zelf rijden inmiddels twee LZV’s.
Nederland zal samen met de Belgische verladersorganisatie OTM de Belgische (gewestelijke) overheden vragen zo snel mogelijk een nieuwe pilot te starten. De vraag is echter of dit al voor 2017 kan gebeuren.

De Belgische wegvervoersorganisaties hebben bepleit eerst vervoer tussen Wallonië en Vlaanderen mogelijk te maken vooraleer internationale proeven te initiëren.
Luxemburg is tegen het gebruik van LZV’s terwijl ook Frankrijk heeft aangegeven voorlopig geen initiatieven te ondernemen op dit terrein. OTM en EVO houden u op de hoogte van de stand van zake met betrekking tot de start van Belgische proeven. Op dit moment is aanmelding nog niet mogelijk.

Hierbij een link naar de Beschikking:

BeneluxUnie LZV NL België

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1