OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Europese eenheidstol in voorbereiding

tollBron: Die Welt – 07/01/16

De Europese Commissie is bezig met de voorbereiding van een uniforme Europese tol. Eurocommissaris Violeta Bulc heeft daarbij de ondersteuning van de lidstaten gevraagd.
De Belgische tolgelden gaan op 1 april in voege maar men is op Europees niveau reeds bezig met een uniforme Europese tol, in hoeverre alle lidstaten hier in zullen meedenken is nog maar de vraag.

tent_bulc “We willen mogelijk nog dit jaar de eerste voorstellen voor één Europees tolsysteem voor vracht- en personenauto’s presenteren. Daarmee moet de grote verscheidenheid tussen EU-landen op het gebied van tolheffing tot de verleden tijd gaan behoren”, aldus Bulc in Die Welt.
In Europa bestaan diverse tolsystemen naast elkaar, maar de verscheidenheid ervan brengt een hoop gedoe mee voor gebruikers. Zoals bekend balen transportbedrijven en chauffeurs van alle verschillende kastjes ‘voor België de OBU’ achter hun voorruit. Bulc erkent met haar plan die problematiek. “We moeten één Europese oplossing hebben. Al die verschillende systemen zijn een hindernis voor de mobiliteit op de Europese interne markt.” Hoe hoog de tol is zou volgens Bulc uitsluitend afhankelijk moeten zijn van de tijd die men op de weg doorbrengt.
Bulc nodigde tegelijk de Duitse regering uit om haar streven te ondersteunen. Die is daar echter huiverig voor, omdat ze bang is dat Bulc haar voorstel gebruikt om de Duitse plannen voor ‘PKW-Maut’ te dwarsbomen.
Er zal dus nog wat water door de zee stromen vooraleer deze eenheidstol een feit is maar we volgen dit uiteraard verder voor u op.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1