OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Ook in Nederland komt het protest tegen de tolheffing op gang

kilometertaxBron: Omroepzeeland.nl – 19/04/16

MIDDELBURG - De provincie gaat dinsdag in gesprek met Zeeuws-Vlaamse wethouders en transportbedrijven over de gevolgen van de kilometerheffing voor vrachtwagens in België. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat wil de gevolgen voor Zeeuws-Vlaanderen en de transportsector in beeld brengen en kijken hoe hij de helpende hand kan bieden.

Compensatie

Een compensatieregeling treffen ligt volgens De Bat nog niet zo eenvoudig. "Ook Belgische vrachtwagens moeten tol betalen, dus wat dat betreft is er een gelijk speelveld. Dus dat zal nog lastig worden." Volgens De Bat was het ooit de bedoeling dat heel Europa kilometerheffing zou invoeren. "Nederland heeft daarvan afgezien en België zegt nu: Nederland, je hebt het zelf niet geregeld. Daarover moet het gesprek gaan. Als we nu Nederlandse transportbedrijven gaan compenseren, dan willen ze dat in België ook."

Zeeuws-Vlaanderen

De Bat wijst erop dat de tolheffing ook gevolgen kan hebben voor het vestigingsklimaat in Zeeuws-Vlaanderen. Hij wil er alles aan doen om dat op peil te houden. Maar de provinciebestuurder kan niet niet zeggen wat goede maatregelen zijn. "Voor nu wil ik vooral een luisterend oor en de helpende hand bieden. Maar concrete maatregelen nemen is nog heel ingewikkeld.

Personenauto's

Ondertussen zijn er in België ook al plannen om de kilometerheffing uit te breiden naar personenauto's. Dat kan een flinke kostenpost opleveren voor mensen die in het grensgebied wonen. Zeeland gaat samen met Noord-Brabant en Limburg actie voeren om dat plan tegen te houden. Gedeputeerde Harry van der Maas van Infrastructuur gaat daar de komende tijd mee aan de slag.


'Moet van tafel'

Er staan gesprekken gepland met de Nederlandse overheid, de Benelux (een samenwerkingsverband van België, Nederland en Luxemburg). Mocht dat allemaal geen effect hebben, dan wil Van der Maas het probleem bij de Europese Unie aankaarten. Want wat hem betreft moet het Belgische plan om kilometerheffing in te voeren voor personenauto's van tafel.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1