OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

2e hopelijk ‘soepeler’ Ecocombi-pilootproject in Vlaanderen

vlaanderen ecocombisBron: TransportMedia Economie - 18/01/2017

In 2017 lanceert Vlaanderen een tweede pilootproject met ecocombi’s. Het nieuwe project zal merkelijk veel toegankelijker zijn voor de geïnteresseerde transporteurs.
Dat maakte Bart Van Camp, kabinetschef van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, ter gelegenheid van het salon Truck & Transport bekend. “De deelnemingsvoorwaarden zullen soepeler zijn, vooral op het vlak van routes. We gaan deze keer uit van een netwerk van toegelaten wegen en niet langer van individueel goedgekeurde routes”, legde hij uit.


Op basis van de voorwaarden die tijdens het eerste pilootproject aan de geïnteresseerde kandidaten werden opgelegd, is het merendeel van de voorgelegde reisroutes afgekeurd.
Op dit ogenblik rijden in Vlaanderen dan ook slechts twee ecocombi’s rond (een van Ninatrans en de andere van Gilbert De Clercq).
Van Camp kondigde ook aan dat ze bezig zijn na te gaan in welke mate de kilometerheffing een verschuiving van het verkeer heeft veroorzaakt naar wegen die niet aan de taks onderhevig zijn. “Op basis van ‘nul’-metingen die tussen 2013 en 2015 zijn uitgevoerd, zouden we midden 2017 over geldige gegevens moeten beschikken, waarna we eventueel maatregelen zullen nemen”, voegde hij eraan toe.

OTM volgt deze evolutie op de voet en heeft momenteel al een lijst van geïnteresseerde bedrijven voor de tweede proef, wenst u ook aan te sluiten gelieve dit dan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

Xeneta Logo Kl j

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1