OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Vanaf 1 maart verkeershinder op E17 verwacht

Bron: Made in Antwerpen – Bart De Bruyne – 06/02/19werkenE17

Oosterweelwerken op kruissnelheid – De aannemer van de Oosterweelwerf op Linkeroever start vanaf 1 maart met werkzaamheden op de E17. In een eerste fase blijft de impact beperkt, maar vanaf mei wordt er wel verkeershinder verwacht.
De werken op snelwegniveau zouden op linkeroever pas starten in de zomer van 2019, maar BAM gaat nu al vroeger aan de slag. Tussen de op- en afritten van Kruibeke en Zwijndrecht wordt vanaf 4 maart in beide richtingen twee maanden gewerkt aan de zijbermen voor het bouwen van 8 meter hoge geluidsschermen. De opritten en weefstroken worden versmald.
“Eerder communiceerden we dat de werken op de snelweg pas vanaf de zomer zouden starten. We willen echter meteen werk maken van ons engagement ten aanzien van Zwijndrecht om de geluidsschermen ten noorden van de E17 tussen Kruibeke en Antwerpen-West te verhogen tot 8 meter. Hogere schermen betekenen uiteraard ook diepere funderingen, waardoor we beslist hebben om vroeger te starten met deze werken”, legt Els Van Parijs, projectmanager BAM voor Linkeroever uit.

Volgende fase

In een volgende fase wordt het volledige wegdek op de E17 tussen Kruibeke en Antwerpen-West vervangen. “Oorspronkelijk diende enkel de toplaag van het wegdek vervangen te worden. Maar omdat de onderlagen zich niet meer in een goede staat bevonden en in een later stadium toch moeten vervangen worden, hebben we beslist deze werken in één beweging uit te voeren, zodat de hinder voor de automobilist gereduceerd wordt. Om deze werken efficiënt te kunnen uitvoeren, treffen we de komende maanden al de nodige voorbereidingen in de bermen”, aldus Van Parijs.

Voorkeursvariant

De verschillende partners en burgerbewegingen gaan voor de zogenaamde voorkeursvariant. Dit traject voorziet onder meer een zes meter brede fietskoker onder de Schelde, en gescheiden verkeer op de Ring, zodat doorgaand (vracht)verkeer en bestemmingsverkeer elkaar niet meer kunnen kruisen.
Ook raffinaderij Total wordt betrokken. Om zoveel mogelijk groen te bewaren nabij het Oosterweelknooppunt dat de Scheldetunnel met de Kanaaltunnels verbindt, zou de aansluiting van het Oosterweelknooppunt met de Oosterweelsteenweg via de terreinen van dat bedrijf gebeuren. Volgens het Havenbedrijf Antwerpen verlopen die gesprekken constructief.
Het is nog altijd het doel om de werken tegen 2025 af te ronden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1