OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM zeer teleurgesteld over de voortgang van het 'Ecocombi dossier'.

Bron: OTM - Willem Buitenkamp 03/02/12

Als aanwezige op de Nieuwjaarsreceptie van Febetra en TLV, waren wij zeer verheugd om uit de mond van dhr. Melchior Wathelet, staatssecretaris voor Mobiliteit, te mogen vernemen dat hij op 19 januari de federale beletselen, om in de gewesten proeven met Ecocombi’s te starten, had weggenomen door het ondertekenen van een desbetreffend document.


In ons Magazine hebben we al eerder een overzicht gegeven over de voortgang in Brussel, Wallonië en Vlaanderen, waarbij het er naar uitzag dat Vlaanderen de koppositie zou innemen waar het om de start van een testperiode zou gaan. Niets blijkt echter minder waar te zijn. Nog steeds is er inertie in Brussel en Wallonië maar erger nog, ook Vlaanderen, alhoewel toch (?) trajectkeuzes zijn gemaakt, gaat op de rem staan.Naar wij nu horen, worden door Vlaanderen verschillende procedures opgeworpen die eerst moeten worden doorlopen alvorens men de nodige stappen kan zetten om Ecocombi’s daadwerkelijk op de weg te laten rijden. Dat kan nogal wat tijd nemen en we willen de Vlaamse staatssecretaris van ondermeer Mobiliteit, Hilde Crevits graag herinneren aan haar uitspraak dat tegen het verlof van 2011 de zaak min of meer in kannen en kruiken zou zijn… Daarbij wordt de bal nu ook nog weer teruggespeeld naar het federale niveau waar het gaat om het vergunningenstelsel. Het lijken wel spelletjes die al bij al bijzonder teleurstellend zijn voor alle belanghebbenden in dit dossier. Die zullen zich noodzakelijkerwijs moeten verenigen om zware druk op de voortgang te houden zodat de Ecocombi niet verzeild geraakt in een processie van Echternach.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1