OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Een nieuw hoofdstuk voor ecocombi's?

Bron: Willem Buitenkamp - OTM - 22/03/2012

Al geruime tijd wordt er vervoer met ecocombi’s gepleegd tussen buurlanden die dit type voertuig op hun grondgebied toelaten. We kunnen hierbij denken aan incidenteel vervoer, zoals tussen Denemarken en Zweden, maar ook aan intensievere grensoverschrijding tussen Zweden en Finland.

Hun interpretatie van de richtlijn, waarin één en ander is geregeld, is duidelijk anders dan die van sommigen, waaronder de EU, die van mening zijn dat grensoverschrijding met ecocombi’s niet is toegestaan. OTM is overigens al geruime tijd lid van het z.g. European Modular System Forum (www.modularsystem.eu) welke, nationaal en internationaal, het gebruik van ecocombi’s voorstaat.

De ontwikkeling van het ecocombi-gebruik in Europa is zodanig dat de richtlijn in kwestie (96/35), volgens de huidige EU interpretatie, een aanzienlijk obstakel kan zijn voor verladende bedrijven. In het algemeen kan worden gesteld dat het gebruik van dit type voertuig extra voordelen voor het bedrijfsleven kan opleveren wanneer hij grensoverschrijdend kan worden ingezet. Zoals bijvoorbeeld tussen Nederland en België, wanneer Vlaanderen, met een eerdaags voorziene start, de ecocombi’s op haar grondgebied gaat testen.

Op dit moment zijn er sterke aanwijzingen, dat de juridische dienst van de EU, dan toch een hernieuwde interpretatie van de richtlijn heeft geproduceerd, die het Eurocommissaris Kallas van het DG Move, mogelijk maakt grensoverschrijdend vervoer toe te staan. Maandag zou hij dit kenbaar maken aan de commissie Transport van het Europese Parlement. Dat zou een nieuw hoofdstuk zijn en wij gaan u daarvan op de hoogte houden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1