OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM spreekt Ecocombi opvatting van Saïd El Khadraoui tegen

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 6 april 2012

Het Vlaamse Europarlementslid Saïd El Khadraoui heeft in zijn persbericht van 26 maart laten weten dat megatrucks in Europa ontmoedigd moeten worden. Dit naar aanleiding van de mededeling van EU Transportcommissaris Siim Kallas dat Ecocombi’s voortaan grensoverschrijdend mogen opereren tussen landen die dit type gemoduleerd voertuig toestaan.

Van de sociaal democraten is bekend dat zij tegen zijn maar hun rekensommetjes kloppen niet altijd. El Khadraoui stelt dat er meer vrachtwagens op de weg komen maar het is nog altijd zo dat 2 Ecocombi’s het equivalent zijn van 3 conventionele combinaties. Wat ook opvalt, is dat vanuit de landen die Ecocombi’s toestaan, er brede, gedegen (overheids)rapportages bestaan over de te behalen voordelen. Niet alleen ten dienste van de verlader of vervoerder maar ook voor de gemeenschap in zijn algemeenheid. Deze studies zijn klaarblijkelijk nog niet door alle MEP’s op hun verdienstelijkheden beoordeeld.

De verladers, met betrekking tot dit onderwerp ook vertegenwoordigd in het European Modular System Forum, zijn duidelijk: alle modaliteiten worden en blijven door hen gebruikt worden en dit gaat nog sterker spelen naar de toekomst toe waar een grote toename van transportvolumes wordt voorspeld. Vanuit de kennis echter dat bijvoorbeeld de spoorwegen nog niet de volledig vereiste performance leveren, is het op dit moment ondenkbaar om een shift van grote volumes te bewerkstelligen. Waterverkeer is een optie die nu al gebruikt wordt en zich verder ontwikkeld, maar vele handelsgoederen, buiten dewelke die in containers zitten, hebben een, voor die modaliteit, beperkend tijdmatige of economisch stempel.

Conclusie: wegvervoer blijft nodig en Ecocombi’s zijn vanwege hun vele voordelen een niet te onderschatten, milieuvriendelijke, broodnodige aanvulling binnen deze modus die, meegenomen, ook de Europese economie zwaar ondersteund. En niet vergeten, Ecocombi’s en bijvoorbeeld intermodaliteit gaan heel goed samen. Wanneer Saïd El Khadraoui de zaak neutraal en zonder vooroordelen beschouwt, zal hij zeker van ontmoedigend naar bemoedigend beleid willen gaan. OTM, Belgian Shippers’ Council wil hem graag van de nodige achtergronden voorzien.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1