OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

EU Transport in cijfers

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 19/04/12

Jaarlijks geeft de Europese Commissie een statistisch boekwerkje uit met daarin veelomvattende informatie over alle facetten van transport in de verschillende EU-landen. De bronnen van al deze informatie zijn, naast de EU zelf, de verschillende lidstaten en dan blijkt het dat niet alle benodigde informatie door iedereen is aangeleverd want er zijn (helaas) blanke vakken bij verschillende onderdelen.

De informatie is voor de liefhebber echter om van te smullen want het geeft een goed inzicht in alle onderdelen van het transportwezen, ook voor wat betreft het personenvervoer. In het nieuwste jaarboek over 2011 zijn daarnaast ook nog wel oudere gegevens opgenomen, bijvoorbeeld over 2008 en later omdat de meest up-to-date gegevens eenvoudigweg nog niet voorhanden zijn. Hieronder een aantal Belgische data.

Zo staan er bij België over 2008 geen aantal vrachttransportbedrijven vermeld maar wel 2259 personenvervoersbedrijven. Weten we dus niet hoeveel transporteurs er zijn? Wel kunnen we lezen dat in 2008 nationaal iets meer dan 18 miljoen tonkilometers zijn afgelegd en in 2009 iets meer dan 17,5 miljoen. En internationaal, gek genoeg, niet veel meer tonkilometers: in 2008 iets meer dan 20 miljoen en in 2009 18,5 miljoen. We zijn dus duidelijk niet een grote internationale speler op transportgebied. Nummer 1, in 2009 al, was Polen met 101 miljoen tonkilometers en nummer 2 Duitsland met 62 miljoen. Op het gebied van luchtvracht stond Luik, Europees gezien, op plaats 8 met 400.000 vervoerde tonnen en Brussel op plek 9 met 364.000 ton. Op het gebied van de uitstoot van de zogenaamde ‘green house gases’ dus CO2, NOX, PM, enz. scoorde België een equivalent van 133 miljoen ton CO2 en staat daarmee op de 10e plaats in de EU27.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

Xeneta Logo Kl j

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1