OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Veilige Transportbedrijven belangrijk voor verladers

teken_zelf_het_charter_buttonBron: OTM - Willem Buitenkamp - 19/04/12

Het door Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, aangekondigde truckveilige charter kan zondermeer op ondersteuning van de verladende wereld rekenen. Zoveel meer transportbedrijven dit charter ondertekenen, zoveel te beter. Belangrijk is dat ook de transportfederaties hun medewerking aan de totstandkoming van dit charter hebben gegeven want juist daar ligt de basis voor een veilig rijgedrag.

Recent kwamen weer een aantal cijfers over ongevallen met vrachtwagens in de pers. Het BIVV stelde dat bij slechts 6,1% van de ongevallen een vrachtwagen betrokken is maar dat daarbij wel 14,4% van het aantal verkeersslachtoffers te betreuren valt. Zonder twijfel moet daar hard aan gewerkt worden. Elk ongeval is er één teveel maar voor zover wij kunnen beoordelen is nog niet helemaal duidelijk wie dan bij een ongeval met een vrachtwagen de schuldige partij is. Misschien dat de statistieken ook daarop een antwoord kunnen geven.

OTM, Belgian Shippers’ Council, door haar leden grootgebruiker van wegtransport, was en is met de dienstverleners voortdurend over veiligheid bezig, of het nu om ladingzekering, veilige verpakkingen of om veilig verkeer gaat. Een uitgangspunt daarbij is dat aandacht voor een voortdurende, brede veiligheid ook bijdraagt om het imago van de verladersbranche te versterken maar een primaire rol blijft voor de verkeersveiligheid met vrachtwagens weggelegd. Duidelijk mag zijn dat elke bijdrage die daartoe door de verladers genomen kan worden de volle medewerking krijgt.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1