OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verladers moeten hun goede dienstverleners koesteren

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 01/06/12 vrachtwagen-wit

De Febetra, als vooraanstaande wegvervoersorganisatie in België, verwacht nog een bijzonder heftig verloop van 2012 omdat, naar zij melden, veel transporteurs de bodem van hun financiële zullen bereiken

Er is door de transportbedrijven al uit reserves geput maar het blijkt moeilijk die weer terug op te bouwen. Eén en ander uit zich ook in het aantal faillissementen in de wegvervoerssector.

Meer dan 200 in 2011 en in het eerste trimester van 2012 waren dat al 74 transportondernemingen. Dit fenomeen doet zich overigens niet alleen in België voor. Febetra doet daarom een aantal voorstellen die de sector in staat moet stellen om het hoofd boven water te houden zoals een betere betalingsmoraal, eventueel wettelijk gereglementeerd en het behouden van de professionele diesel.

Als verlader willen we liever niet worden geconfronteerd met het faillissement van een goede dienstverlener die de business door en door kent en ook –belangrijk- de wensen van klanten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het voorkomt, dat zij deze wensen soms beter kennen dan het bedrijf zelf en dus waardevol zijn voor de bedrijfsvoering. De noodzaak dringt zich dan ook op om de goede vervoerders die men heeft te koesteren en daarvoor zijn de geëigende middelen zondermeer aanwezig.

Als kanttekening kan nog geplaatst worden dat verladers die veel van hun opdrachten via internetplatforms wegzetten en toch vaak bij dezelfde vervoerders terecht komen, kwetsbaar kunnen zijn vanwege de onmogelijkheid om in die relatie de financiële sterkte van de dienstverlener te kennen. Het resultaat kan dan zijn dat er teruggevallen moet worden op minder bekende, ook buitenlandse vervoerders, waar vooraf ook de service niet altijd goed kan worden ingeschat.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1