OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Ecocombi's

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 05/10/12

Zoals bekend was er de afgelopen tijd op Europees niveau nogal wat opschudding rond ecocombi’s. Reden daarvan was dat eurocommissaris Siim Kallas van Transport (positieve) uitspraken over grensoverschrijdend vervoer met deze voertuigen deed, terwijl het parlement niet over zijn standpunt was geïnformeerd en er geen zeggenschap in kreeg.

Dat leidde tot opschudding en een bitse brief van de voorzitter van het Europese parlement Martin Schulz aan commissievoorzitter Barosso, die daarop een diplomatiek antwoord gaf dat het parlement echt wel wordt ingeschakeld bij de herziening van de richtlijn 96/53 die over maten en gewichten gaat en waaronder ook de ecocombi valt.

Terwijl er in het parlement voorheen dus relatieve rust over dit onderwerp bestond, lijkt men nu weer wakker geworden. Het TRAN-comité, waarin transport wordt behandeld en bestaande uit parlementsleden van alle fracties, heeft autorisatie gevraagd om in 2013 een hearing over ecocombi’s c.q. EMS (European Modular System) te mogen houden. Of nu de messen geslepen moeten worden is niet bekend maar in ieder geval -er van uitgaande dat de hearing zal komen- komt er een platform waarop ook alle argumenten ten goede nog eens op een rijtje kunnen worden gezet. Dit is zeker nodig omdat er, ondanks bijzonder positief gebruik en testen in verschillende landen, verdeeldheid in het parlement bestaat over de noodzaak deze voertuigen te benutten.

Dit laatste wordt nog eens onderstreept door een recente parlementaire vraag van Michael Cramer van de Europese Groenen aan de Europese Commissie over het officieel toelaten door Zweden in augustus van grensoverschrijdend verkeer, mits ze voldoen aan de Zweedse regels, met voertuigen die een totale massa van meer dan 40 ton hebben; of dit mag en wanneer niet, welke acties de Commissies denkt te nemen. Een zeer heikel punt, niet alleen voor Zweden maar ook voor buurland Finland waar ecocombi’s officieus al heel lang grensoverschrijdend werken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1