OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

De slimme tachograaf komt er!

Bron: Kluwer Vrachtinfo november 2012 (163)

Eind oktober werd er bij de Europese Raad van Transportministers een akkoord bereikt over de nieuwe reglementering betreffende de tachograaf. De tekst kan nu aan de zogenaamde “tweede lezing” onderworpen worden.

De nieuwe reglementering over de ‘slimme tachograaf’ is niet zonder controverse. De tekst werd in juli vorig jaar door de Commissie voorgesteld en bevat een aantal voorstellen om fraude tegen te gaan en om de rij-en rusttijden beter te kunnen controleren. Ook is voorzien dat de handhaving van de regels meer uniform gebeurt en dat de gegevens van de “doosjes” door de bedrijven ook voor managementdoeleinden kunnen worden gebruikt.

Het Europese Parlement heeft zich in een eerste lezing gebogen over het stemmen van een aantal amendementen. De Transportministers hebben in hun standpunt een aantal van die amendementen overgenomen. Zo zouden de lidstaten sommige (occasionele) weggebruikers kunnen vrijstellen van de verplichting om een tachograaf te gebruiken als zij minder dan 100 km rijden in plaats van de huidige 50 km. Wel hebben de ministers het voorstel van het Europees Parlement verworpen om de tachograaf vanaf 2,8 ton verplicht te maken. Nu is de grens 3,5 ton.

Het politieke akkoord moet nu geformaliseerd worden, zodat de onderhandelingen met het Europees Parlement over de tweede lezing kunnen beginnen. De kern van de nieuwe reglementering is dat de voertuigen per satelliet gevolgd zullen worden en dat de gegevens van de tachograaf van op afstand zullen kunnen worden opgevraagd. Dit is dan ook een totaal andere technologie dan deze die in de huidige digitale tachografen wordt gebruikt. Het ziet er naar uit dat de ‘slimme tachograaf’ verplicht ingevoerd zal worden 40 maanden nadat de technische specificaties zijn vastgelegd. Dus vermoedelijk in 2017/2018.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1