OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Ecocombi nieuws

OTM - Willem Buitenkamp - 20/12/12
  • De geesten om de ecocombi in Engeland toe te laten, schijnen te rijpen. Uit een onderzoek van de universiteit van Huddersfield genaamd: ‘High Capacity Vehicles’ blijkt dat het gebruik van ecocombi’s in de UK maar liefst een transportkostenbesparing van 100 tot 150 miljoen euro zou opleveren. Ze keken ook nog naar de CO2-uitstoot en die zou met maximaal 60.000 ton op jaarbasis verminderen. De drukte op de wegen zou, als kers op de taart, ook nog eens met 4% verminderen. Conclusie: de regering zou er snel werk van moeten maken!
  • Een Brits transportbedrijf is met een ecocombi van Engeland naar Nederland gegaan om vervolgens bij een klant te lossen. Denby Transport heeft z’n creatieve duivels ontbonden en in twee ritten twee opleggers naar het (privé)ferryterrein in Killingholme gereden alwaar de zaak tot een 1 ecocombi werd gekoppeld en op de boot gezet. Deze ecocombi is een eigen bedrijfstesttype en voldoet aan de Nederlandse reglementering ten aanzien van ecocombi’s. Eens in Rotterdam aangekomen reed de combi zonder problemen van de ferry en heeft vervolgens bij de Nederlandse klant gelost. De terugreis verliep uiteraard volgens hetzelfde principe.
  • Alhoewel het verloop van ecocombi’s op de Duitse wegen tamelijk traag gaat en niet in het minst omdat een aantal deelstaten zich mordicus tegen het systeem verklaarden, is er nu goed nieuws te melden. In de belangrijke doorvoerstaat Niedersachsen hebben de sociaal-democraten van de SPD zich achter een nationale proef met dit type voertuig geschaard. Ze zijn wel van mening dat dit type voertuig niet op secundaire wegen moet komen. Dit is wel een doorbraak te noemen omdat sociaal-democraten (en niet alleen in Duitsland) zich altijd in grote getale en bijna dogmatisch tegen ecocombi’s hebben gekeerd.
  • In Vlaanderen kent dan de voorziene proefperiode voor ecocombi’s een langzamere voortgang dan de processie van Echternach. Minister Hilde Crevits kan mogelijk eerstdaags (waarschijnlijk) voor het derde jaar op rij verklaren dat tegen het verlof de zaak in kannen en kruiken zou moeten zijn. Bij haar eerste uitspraak was de reactie al dat het startjaar er niet bij vermeld werd en dit we zijn in het ongewisse of het dan toch 2013 zal zijn.

In ieder geval weten we nu uit de Beleidsbrief Mobiliteit 2012-2013 hoe het verdere traject eruit zal zien. Er is een voorontwerp van decreet maar die moet nog worden voorzien van een advies van de Mobiliteitsraad Vlaanderen en van de Raad van State. Daarna volgt de definitieve goedkeuring van de Vlaamse regering en het geheel moet aansluitend besproken worden in het Vlaamse Parlement. Dan volgen nog trajectbespreking en vergunningsbeleid. We blijven erin geloven!

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1