OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Heeft NARCON vrachtwagens van de weg gehaald?

narconOTM - Willem Buitenkamp - 21/12/12

We lazen onlangs in de transportpers dat de federale subsidie voor containervervoer vanuit verschillende Belgische plaatsen naar de havens mogelijk zal worden stopgezet. OTM moet diep graven om zich te herinneren dat hierdoor een goedkopere spoortractie werd aangeboden vanuit de betrokken plaatsen Kortrijk, Moeskroen, Charleroi, Ronet en Athus. En of het doel van de subsidiering is gehaald, blijft een pertinente vraag.

Het NARCON (Nationaal Rail Container Systeem) werd in 2004 op tafel gelegd toen in het kader van de heraanlegging van de Antwerpse Ring, gepoogd werd om vrachtauto’s voor containervervoer van de weg naar het spoor te halen. Spoorvervoer over korte afstanden is duur dus werd er gesubsidieerd. Het bleek geen uitdovend systeem na de totstandkoming van de werken te zijn, maar men wilde wel de toelages uiteindelijk afbouwen tot nul hetgeen toen niet gebeurde. Voor 2013 schijnt de stopzetting dan het geval te zijn. Pogingen worden nu ondernomen om de geldstroom voor dit spoorcontainervervoer overeind te houden, maar de afloop is niet te voorspellen in deze moeilijk economische tijden.

Wat er ook zal worden beslist; het zou bijzonder interessant zijn om te weten of de doelstelling is gehaald en hoeveel vrachtwagens er minder gereden hebben. De zaak is niet zo simpel. Men kan eenvoudigweg stellen dat elke veertigvoeter of twee twintigvoeters per trein het equivalent van een vrachtwagen zijn maar dat is niet voldoende. Is het vrachtaanbod bijvoorbeeld vermeerderd en hoe verhoudt dat zich tot de spoorstroom? Kwamen de containers uitsluitend uit de streek rond de startplaatsen of ook, met wegvervoer, van verder weg? Hoe zit het met reefers? Reden de treinen op tijd zodat wegvervoer niet nodig was? Gingen de wagons leeg terug ter herlading of werden weer containers geladen in plaats van die over de weg te laten gaan? Wanneer leeg, wat kostte dat? Genoeg vragen waar wij als verladers best een antwoord op zouden willen hebben.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1