OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Ierland voorzitter van de Europese Unie; welke plannen op transportgebied?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 18/01/13 iersevlag

Ierland heeft per 1 januari Cyprus afgelost als voorzitter van de Europese Unie. Zoals u weet krijgt de EU elk half jaar een andere voorzitter, die een eigen agenda presenteert met zwaartepunten die ze gerealiseerd willen zien of tenminste behandeld.

Cyprus heeft op het gebied van logistiek en transport niet veel laten zien ondanks het feit dat er best heikele onderwerpen waren, de moeite waard om op tafel te brengen.

Het systeem in Europa is echter ook zo dat lang op voorhand gesprekken met de andere lidstaten worden gevoerd om af te toetsen welke voorzittersonderwerpen de grootste kans maken op gezamenlijke behandeling, ook al omdat de Europese machten in het algemeen niet al te snel zijn en het zaak is het halve jaar optimaal te gebruiken. Men zou dus kunnen zeggen dat er al een soort van goedkeuring is gegeven aan de onderwerpen die door het voorzittersland worden voorgesteld.

Ierland heeft dus uitgepakt met een aantal onderwerpen op logistiek en transportgebied. Men wil streven naar een beter werkend, (nog) duurzamer en veilig transport, hetgeen overigens een voortzetting is van de huidige praktijken. Vervolgens zijn de belangrijkste items het doorzetten van CEF (Connecting Europe Facility) en de TEN-T’s (Trans Europese Netwerken-Transport). CEF moet overigens dienen om de TEN-T’s te financieren dus in feite kan het één niet zonder de ander. Dan wil men vaart zetten achter de behandeling van het Vierde Spoorpakket wat één dezer dagen door de Commissie zal worden gepresenteerd en ook het luchthavenpakket staat op de lijst. Voorts zijn er dan nog een aantal kleinere onderwerpen waarvan het de vraag is of die allemaal nog op tafel kunnen worden gebracht. We kunnen hierbij denken aan schone transportenergie, technische controle van voertuigen en de tachograafwetgeving.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1