OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Een bron van goud

bronvangoudBron: logisticshackathon.be - 17/06/20

Een paar maanden geleden aan het begin van de Covid crisis stond alles in de steigers om onze derde Logistics Hackathon www.logisticshackathon.be  2-3/12/20 op de sporen te zetten.
Covid maakt het onmogelijk om fysiek met een grote groep samen te ‘brainstormen’ en dus hebben we het concept omgevormd naar een digitale versie. Europa lanceerde zijn COVID-oplossingshackathon ook op die manier en bracht via ‘EUvsVirus-hackathon’ duizenden denkers bij elkaar die hun brains gebruikten om in een paar categorieën zeer bruikbare innovatieve oplossingen en ideeën naar voor te schuiven.
Als Europa deze manier van oplossingsgericht denken omarmt, in een mondiale crisis, getuigt dit er toch van dat je achteraf bruikbare ideeën en oplossingen aangereikt krijgt waarmee je jouw bedrijf een stapje voor geeft op de concurrentie.

Wij gaan op zoek naar oplossingen voor ‘een door u aangedragen uitdaging’ die zich bij voorkeur in het ‘duurzaamheidssegment’ bevindt, Europa richt ook zijn peilen op de ‘Green deal’. Covid heeft sommige pijnpunten in uw 'Supply Chain' bloot gelegd en de hackathon biedt u de kans om hiervoor naar vernieuwende oplossingen te zoeken.
Een voorbeeld voor een uitdaging zou kunnen zijn, ‘welk vernieuwend model zet ik in om Belgische chauffeurs aan te trekken’, ‘hoe op een veilige manier Transport sharing verwezenlijken’, ‘The green deal binnen mijn bedrijf’, ‘welke uitdaging biedt implementatie van IOT in mijn supply chain’, of een heel specifiek bedrijfsthema, ...

Smeed het goud terwijl het heet is en bekijk hier de voorwaarden om structurele partner te worden

Een bron van goud voor uw HR-afdeling

We streamen deze twee dagen gedurende vastgelegde momenten met ons denkerspubliek en de begeleiders vanuit onze 'central room'.hackathon3logo500pix
Op donderdagavond streamen we het digitale gala met iedereen die het wil volgen, hierop zullen de reeds door de jury weerhouden 3 genomineerde teams per challenge life pitchen en gaan we daarna onze winnaar bekend maken. Ik stuur u alvast onze zeer betaalbare voorwaarden. Het denkerspubliek bestaat uit teams met een bachelor en master achtergrond en is multidisciplinair, ook bedrijfsteams kunnen deelnemen.

We werken dit jaar in de digitale versie slechts met een beperkt aantal 'structurele partners', Cargill is onze reeds bevestigde partner, wordt u onze tweede partner?

Uiteraard bent u bij alles betrokken en zetelt er iemand van uw bedrijf in de jury. Wij bezorgen onze structurele partners graag de lijsten met de high potentials deze is voor uw HR-afdeling een bron van goud. We smeden tijdens de hackathon de banden tussen uw bedrijf en deze young potentials, daar kan u toch alleen maar bij winnen?

In onze 'central room' kan u gerust aanwezig zijn, onze partners en sponsors staan hier ook volop in 'the spotlights'

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019