OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Hackathon

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Désirée Oen is de gastspreker op de volgende OTM Awards

Op zaterdag 25 april 2015 heeft voor de achtste maal de uitreiking plaats van de OTM Awards in het Hilton Hotel te Antwerpen.DesireeOen
Het is de tweejaarlijkse ontmoetingsplaats van de verladers en de logistieke dienstverleners. Gastspreker op dit netwerkevent is mevrouw Désirée Oen. Sedert 1 november 2014 is zij de adjunct-kabinetschef van Europees Commissaris Violeta Bulc, verantwoordelijk voor Transport.

De OTM Awards kondigen zich bijzonder interessant aan. Er is een Award voorzien voor de beste dienstverlener 2014 en een Award voor de beste verlader van 2014. Wie van de genomineerden uiteindelijk met de fel begeerde Award naar huis gaat, is voor iedereen een verrassing. De jury heeft alle kandidaten aan een streng rapport onderworpen en zal haar beslissing de avond zelf bekend maken.

Zoals voorgaande jaren wordt de uitreiking van de OTM Awards bijgewoond door prominente aanwezigen uit de overheid, verladers uit handel en industrie ende dienstverlenende sector. De laureaten krijgen ook veel aandacht in de vakpers nadien.

Opmerkelijke gastspreker op het evenement is mevrouw Désirée Oen, adjunct-kabinetschef van Europees Commissaris voor Transport (namens Slovenië) Violeta Bulc. Désirée Oen kent de materies die betrekking hebben op Vervoer zeer goed. Zij diende ook onder Siim Kallas, de vorige Europees Commissaris voor Transport. Zij kent dus zeer goed de gevoeligheden van de sector en zal de aanwezigen zeker weten te boeien met haar toelichting over de Europese Commissie in het kader van materies die betrekking hebben op Transport.

De Europese Commissie speelt een belangrijke rol in het Transportbeleid van Europa. Europa bepaalt uiteindelijk de spelregels. En die zijn niet altijd even logisch voor alle (betrokken) partijen. Dat bleek onlangs ook tijdens een bijeenkomst van de European Shippers' Council (ESC) met de Eurocommissaris voor Transport. Volgens ESC zouden de verladers maximaal voordeel moeten halen uit de ééngemaakte markt, maar dat is niet altijd zo in de praktijk. Er gelden nog te veel beperkingen, zoals de verschillen in het maximaal toegestane gewicht en lengte van vrachtwagens in de verschillende lidstaten. Er zijn nog andere knelpunten die op de dagorde mogen staan, zoals o.a. de verschillende interpretaties inzake btw en accijnzen in de verschillende lidstaten, de vereenvoudiging van de regelgeving, d handelsbarrières in het vervoer van afvalstoffen, de onvoldoende verregaande liberalisering van het spoorvervoer, een meer soepele (lees: digitale) uitwisseling van informatie enz.

Iedereen is benieuwd welke thema's de adjunct-kabinetschef van de Eurocommissaris Transport, zal behandelen tijdens de uitreiking van de OTM Awards. Een afspraak om naar uit te kijken: zaterdag 25 april 2015.

Prijzen (excl. BTW)

Lid OTM: 95€ per persoon (maximum 2 deelnemers)
Niet-lid: 165€ per persoon

Ja, ik schrijf me graag individueel in

ja, ik schrijf in via mijn bedrijf en maak gebruik van één van uw sponsorpakketten

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1